Që tepihët gjithmonë të kenë aromë sikur të jenë të pastruar: Nuk i dinë të gjitha femrat këto truqe!

Rekomandohet që këtë ta bëni së paku një herë në vit, si edhe që rregullisht t’i pastroni me thithëse pluhuri të gjithë tepihët në çdo 2 – 3 ditë

Nëse keni kanakarë në shtëpi, pastroni me thithëse pluhuri çdo ditë apo sa më shpesh.

Edhe disa këshilla të cilat duhet t’i respektoni nëse dëshironi që tepihët gjithmonë të kenë aromë të freskët dhe të jenë të pastër, sikur të jenë sapo të pastruar!

– Qitni mbi tepih sodë bikarbonati, në mënyrë që ta “eliminoni” ndotjen dhe t’i eliminoni aromat e pakëndshme.

– Për tepih të pastër i cili ka aromë të mirë sipas shijes suaj, përzieni një filxhan boraks dhe 15 pikë vaj të preferuar eterik. Përhapeni nëpër tepih, lëreni të qëndrojë një kohë dhe pastrojeni me thithëse pluhuri.

– Freskuesi i rrobave gjithashtu ka efekt të mirë nëse dëshironi tepih të aromatizuar…

Këshilla plus:

– Mos përdorni sapun për pastrim të tepihëve, sepse tërheq ndotjen dhe është e pamundur ta eliminoni plotësisht nga tepihu.

– Kur ushqimi bie në tepih, menjëherë mblidheni dhe pastroni njollën sa të mundeni, për të mos u krijuar kore dhe që në tepih të futet aromë e keqe.