Pse bebet flenë më gjatë kur janë vetëm

Edhe pse besohet se foshnja ka nevojë të fle me prindërit e saj derisa ajo të ketë mbushur një vit, sipas disa hulumtimeve, ky kufi duhet të reduktohet në gjashtë muaj.

Shumica e nënave flenë në të njëjtën dhomë me foshnjën e tyre pas lindjes, duke e bërë më të lehtë që ata të ngrihen gjatë natës për ta ushqyer dhe për të ndryshuar pelenat e tyre. Por, ndërsa foshnjat rriten, ato bëhen më të dobëta, nuk hanë shpesh gjatë natës, prindërit pyesin se kur është koha për t’i dërguar   në dhomat e tyre.

Studimet kanë treguar se foshnjat që janë ndarë nga prindërit e tyre deri në muajin e katërt flenë mesatarisht 40 minuta më shumë se foshnjat që ndajnë një dhomë me prindërit, transmeton KosovaPress.

Gjumi i përbashkët midis prindërve dhe foshnjave ndikon në të dyja dhe në tjetrën, pasi ankthet e zakonshme bëhen zgjim të vazhdueshëm dhe shqetësime gjumi. Kur prindërit janë pranë foshnjave, ata reagojnë ndaj këtyre shqetësimeve të shkurtra për ta bërë fëmijën edhe më të irrituar.