Prostitutat VIP! Fenomeni i ‘shoqërueseve’ në Tiranë

Vajzat shoqëruese ose ndryshe prostitutat VIP.

A ekziston një fenomen i tillë në Tiranë dhe sa i përhapur është?

Një specialist i infiltruar tregon për GSH se mesatarisht ka 20-25 vajza të identifikuara në vit nga policia.

“Kryesisht fenomeni zhvillohet në zonat periferike, por nuk do të thotë se edhe në qendër të qytetit nuk ka shfaqje të tilla”.

“Zakonisht gërshetohen të dyja: dhënia e parave dhe e të mirave materiale. Ky është një fenomen trendi, pasi ka raste që klientët dhurojnë telefona, bizhu, por edhe makina për ndonjë femër VIP, që ushtron prostitucion. Risia është se këto vajza quhen ‘shoqëruese’,” rrëfen ai.

“Në të shumtën e rasteve, vajzat në Tiranë punojnë për veten e tyre me koshiencë. Kryesisht femrat e mira dhe të pavarura janë të ndërgjegjësuara se mënyra më e shpejtë për t’u pasuruar është edhe ky fenomen”.

“Fenomeni i tutorizmit të mirëfilltë ka ardhur duke u zbutur dhe kemi kaluar në fazën e ndërmjetësimit dhe ndarjes së fitimeve”.

“Vajzat e reja të identifikuara janë kryesisht nga rrethet, zonat periferike dhe në disa raste janë studente”.