Pasojat e Sheqerit

Pasojat e abuzimit me sheqerin janë të njohura. Përveçse shton në peshë, rrit presionin e gjakut dhe shkakton probleme me mëlçinë.

Përmes ëmbëlsirave, pijeve etj, produkti përfundimtar i sheqerit ndryshon mjaft nga origjina e tiij, pasi eliminohen të gjithë substancat e shëndetshme si vitaminat, kripërat minerale dhe enzimat që gjenden në origjinën e kallamit të sheqerit.

Këshillohet që në vend të tij të përdoret zëvendësues siç është mjalti. Por kjo gjë vlen kryesisht për sheqerin e përpunuar i cili shpesh fermentohet në ëmbëlsira dhe ushqime të ndryshme.