Palestrat janë një vend me rrezik të lartë për përhapjen e koronavirusit

Paralajmërojnë mjekët duke thënë se “goditjet e mëdha” mund të jenë “super përhapëse”.

Fansat e palestrës janë të nxitur të jenë vigjilentë kur ushtrojnë pasi palestrat janë identifikuar si vende me rrezik të lartë për përhapjen e koronavirusit.

Dr Norman Swan, i cili është një gazetar i kualifikuar mjekësor, thotë se palestrat janë vendi i përsosur për t’u përhapur virusi, sepse ato janë plot djersë.

Lagështia është një gjë e keqe për përhapjen e mikrobeve. Nuk do të thotë të ndalosh të shkosh në palestër, duhet të jesh shumë i kujdesshëm në palestër. Ju sugjerojmë që të fshini pajisjet para dhe pas përdorimit.

Pronarët e palestrave kanë punuar për të zvogëluar kontaktin lëkurë më lëkurë midis klientëve dhe stafit. Ata ishin gjithashtu janë vigjilentë në dezinfektimin e pajisjeve.

Paralajmërimi vjen pasi numri i rasteve të koronavirusëve në të gjithë botën u rrit në 114,000 në 107 vende, me më shumë se 4200 vdekje të regjistruara.

Më shumë se 1.000 njerëz u testuan për koronavirus në Victoria të martën, me gjithsej raste të konfirmuara në shtet që arritën në 21.

Ka pasur më shumë se 8,100 njerëz të testuar në Uellsin e Ri Jugor, i cili është shteti me efekt më të keq në Australi me 61 raste.

Të martën qindra njerëz rreshtuan rrugë që prisnin të ekzaminoheshin për koronavirus si qendra testimi përreth Australisë.

Disa pacientë thanë se janë kaq të irrituar nga procesi i testimit sa kanë hequr dorë dhe e kanë hedhur veten në karantinë.