Astronautët nuk qajnë: 10 kuriozitete nga Bota dhe hapësira

Në hapësirë, astronautët nuk mund të qajnë. Kur nuk ka forcë tërheqëse, lotët nuk mund të rrjedhin.

Një pulë mund të bëjë deri në 19 zogj në vit.

Nëse flet në telefon për një orë, bakteret në vesh do shumëfishohen 700 herë.

Vetëm  5% e sipërfaqes së Tokës të mbuluar me oqean shfaqet me aq detaje në harta sa ndodh me planetin Mars.

Në vitin 2004, një studim tregoi që një në tetë vajza hynin në pubertet në moshën 8 vjeçare. Pas një shekulli, vetëm një në 100 do hyjnë në pubertet 8 vjeç.

Vetëm në SHBA ka  afërsisht 7,000 tigra që mbahen si kafshë shtëpiake.

Ka më shumë njerëz që mësojnë anglisht në Kinë sesa e flasin zyrtarisht anglishten në SHBA (300 milionë).

Mes elefantëve afrikanë, si meshkujt dhe femra kanë dhëmbë fildishi, ndërsa te elefantët aziatikë vetëm elefantët meshkuj kanë fildish.

Doni të dini cili shtet jep më shumë pushime? Franca, u jep punonjësve pesë javë pushime në vit minimumi sepse shumë francezë kanë dy muaj pushime në vit.

Restoranti më i madh  McDonald’s është në Pekin. Ai ka një sipërfaqe prej 2.6 km katrorë. Dhe kinezët hanë më shumë fast food. 41 për qind hanë të paktën një herë në javë në fast food./GazetaTribuna.