Meshkujt mund të humbasin testikujt nësë bëjnë këtë gjë gjatë seksit

Dëmtimet gjatë seksit janë më të zakonshme nga se mendoni dhe pozicionet me të cilat eksperimentoni mund të rrisin rrezikun tuaj shumë.

Një studim i kohëve të fundit zbuloi se frakturat e penisit janë lëndimi më i zakonshëm i seksit dhe ato shpesh ndodhin gjatë pozicionit ‘doggy style’.

Rrotullimi i testikulave nënkupton shtrembërimin e kordonit spermatik që sjell gjak në testikuj.

Fluksi i zvogëluar i gjakut shkakton dhimbje dhe ënjtje të papritur dhe shpesh të fortë. Nëse fluksi i gjakut zvogëlohet rëndë mund të shkaktojë që indet në testikuj të vdesin.

Shumica e burrave që kanë rrokullisje në testikuj lindin me një rrezik më të lartë për humbje të tyre.

Normalisht, testikujt nuk mund të lëvizin lirshëm brenda skrotumit, por burrat që përjetojnë rrotullime testikulare kanë ind lidhës më të dobët në skrotum.