Maskat ofrojnë më shumë mbrojtje sesa larja e shpeshtë e duarve apo distanca sociale

Maskat kirurgjike ofrojnë më shumë mbrojtje ndaj koronavirusit sesa larja e shpeshtë e duarve ose distancomi social, sipas një studimi flotës amerikane Theodore Roosevelt.

Grupi testuan 4,900 anëtarë të më shumë se një mijë flotave detare, të cilët rezultuan pozitivisht përgjatë marsit, shkruan Daily Mail, transmeton Gazeta Tribuna.

Studiuesit gjetën se 25 për qind e njerëzve të infektuar nga Covid-19 nuk mbanin maskë.

Në anën tjetër, 15.3 për qind mbanin distancimin shoqëror dhe tre përqind lanin duart.

Rezultatet pasojnë muaj debatimi midis shkencëtarëve nëse maska duhet të rekomandohet për publikun.