Këshilla për të ndihmuar sistemin tuaj imunitar

Si të përmirësoni sistemin tuaj imunitar?

Përveç faktit se janë të kujdesshëm në distancimin shoqëror dhe larjen e duarve, këtu janë disa mënyra që Dr Ara sugjeron që ju të mund ta mbani sistemin imunitar të trupit tuaj në gjendje të lartë.

Menaxhoni përgjigjen inflamatore të trupit tuaj

Qëllimi juaj, veçanërisht kur jeni i shëndetshëm, duhet të jetë minimizimi i inflamacionit kronik, i cili kryesisht nxitet nga nivelet jo të shëndetshme të acideve yndyrore omega-6 në trup.

Konsumimi i më shumë acideve yndyrore anti-inflamatore omega-3, veçanërisht DHA dhe EPA, do të ndihmojnë në kundërpeshimin e omega-6.

Ushtrimi (por me kujdes)

Ushtrimi i moderuar për 45 deri në 60 minuta mobilizon qelizat imune. Ai i mban ata duke lëvizur në mënyrë aktive midis gjakut dhe indeve, ku ato mund të jenë shumë vigjilentë kundër pushtuesve të huaj.

Vetëm keni kujdes shumë për stërvitjet me intensitet të lartë. Nëse bëni shumë ushtrime, mund të luftoni efektet e tij imune-mahnitëse duke ngrënë karbohidrate menjëherë pas kësaj.

Përdorni hidratim të mirë dhe gjumë për të menaxhuar stresin e të ngrënit

Kur jeni duke fjetur të privuar dhe të lodhur, nuk keni pothuajse asnjë kontroll mbi dëshirat tuaja ushqimore. Kjo është për shkak se hormonet që ju tregojnë kur jeni të uritur ose nuk jeni duke komunikuar. Mundohuni të mbani orarin tuaj të rregullt të gjumit.