Ja pse ndiheni i lodhur gjatë gjithë kohës

A zgjoheni në mëngjes si i pirë, ndiheni i letargjik dhe keni mungesë energjie?

Një nga arsyet e zakonshme për këtë gjendje është nga mungesa e gjumit, kafja e tepërt apo niveli i ulët i hekurit në gjak. Por, kjo gjendje shpesh shkaktohet edhe nga dehidratimi.

Si mund të zgjidhet ky problem? Çokollata e zezë dhe në vend të kafes përdorni çajin xhenxhefil.

Gjithashtu duhet të përdorni dhe praktikën e frymëmarrjes së thellë për të rritur oksigjenin gjatë ditës. Këtë duhe ta beni nga katër herë deri në gjashtë herë. Kjo qetëson trupin dhe redukton stresin.

Nëse keni mundësi të shtriheni për disa minuta pasi ndiheni të lodhur kjo do të lejonte qetësimin e sistemit nervor duke e lënë atë në gjendje qetësie.

Nëse nuk mund ta bëni këtë, atëherë me majën e gjuhës fërkoni pjesën e sipërme të gojës. Kjo zgjon nervat që janë të lidhura direkt me trurin.