Hulumtimi i fundit: Mbipesha shkakton kancerin

Nga kanceri më së shumti preken duhanpirësit, por ajo mund të ndryshojë për një kohë shkurtë, thonë shkencëtarët.


Ata besojnë se një kilogram i tepërt mund të shoqërohet me një numër parregullsish në organizëm që mund të prodhojnë më tej qeliza dhe inde malinje. Ushtrimi dhe ushqimi i shëndetshëm për pacientët e tillë duhet të jenë terapi standarde, si dhe kimioterapia ose kirurgjia, transmeton.

Hulumtimet ne SHBA dhe Britani, ku numri i të vdekurve nga kanceri është më i madh, ndërsa lidhet me mbipeshën, tregojnë se njerëzit me peshë të shtuar kanë më shumë shans të fitojnë ndonjë sëmundje malinje.