Evitoni ushqyerjen e vonshme

Shmangia e të ngrënit gjëra në mesnatë dhe e mëngjesit të hershëm, mund të jetë çelësi i të qenit të dobët në peshë.

Në studimin e fundit australian ë realizuar, del të jetë se minjtë në një dietë me yndyrë të lartë fitojnë më pak peshë kur ata janë në gjendje të hanë vetëm gjysmën gjatë ditës.

Hulumtimet e mëparshme treguan se konsumimi e gjërave në natën vonë po shkakton obezitet prandaj njerëzit duhet ngrënë ushqimet në mes orës 8 të mëngjesit e deri në ora 20.00 të mbrëmjes.

Megjithatë, studiuesit argumentojnë se të ngrënit brenda çdo periudhe 12 orëshe, qoftë gjatë ditës apo gjatë natës, ndihmon në rregullimin e sinjaleve që kontrollojnë oreksin e njerëzve.

Më shumë se 25 përqind e të rriturve në Britani të Madhe klasifikohen si të trashë.

Mbajtja e peshës së tepërt rrit rrezikun e njerëzve për zhvillimin e diabetit të tipit 2, sëmundjeve të zemrës, goditjes dhe kancereve të caktuara.