Ekspertët paralajmërojnë se vaksina e koronavirusit mund të mos jetë e disponueshme deri në vitin 2036

Shkencëtarët po punojnë shpejt dhe urgjentisht për të bërë një vaksinë kundër koronavirusit, në mënyrë që të kthehemi në jetën tonë të përditshme.

Më shpejt, një vaksinim nuk do të jetë në dispozicion për të paktën 12 deri në 18 muaj, thotë Dr Anthony Fauci, eksperti më i mirë i sëmundjes infektive të vendit.

Kërkimi akademik kërkon pak kohë për të përfunduar, shumica e provave klinike dështojnë dhe kjo është një vaksinë që nuk është prodhuar kurrë më parë.

Ka dhjetëra ndërmarrje qoftë në fazat e hershme të hulumtimit, qoftë me provat për COVID-19, sëmundja e shkaktuar nga virusi, aktualisht në zhvillim e sipër.

Midis tyre përfshijnë Inovio Pharmaceuticals, Johnson & Johnson, Moderna, Sanofi + GSK, Universitetin e Oksfordit dhe Institutin Wuhan.

Daily Mail shkruan se BioWorld raporton se të paktën 254 terapeutikë dhe 95 vaksina për virusin janë në zhvillim e sipër.

Ndërsa kjo mund të sigurojë disa shpresë, 90% e trajtimeve që i nënshtrohen provave klinike nuk janë aprovuar nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave.

Sindromi i Rendit Akut i Rendshëm Akut (SARS) dhe Sindromi i frymëmarrjes së Lindjes së Mesme (MERS) janë rreth 80% të njëjtë me virusin e ri.

Vaksinat në përgjithësi zgjasin shumë kohë, sepse ka disa hapa për të kaluar nga hulumtimi në treg.