Edhe gjashtë arsye që të masturboni KURDO që t’ju jepet rasti!

Sa është e rëndësishme orgazma për shëndetin e njeriut, do ta kuptoni pasi ta lexoni këtë tekst.

Nëse masturboni do të keni më pak probleme
Për femrat, vetëkënaqja pastron bakteret nga vagjina, nxit qarkullimin e gjakut dhe zvogëlon rrezikun e inflamacionit të kanaleve të urinës, transmeton Telegrafi.

Sperma më e mirë, rrezik më i vogël nga kanceri
Gjithashtu, në mënyrë të ngjashme si edhe te femrat, meqenëse pastrohen kanalet e penisit zvogëlohet edhe rreziku nga kanceri i prostatës, i cili e sulmon çdo të katërtin mashkull të moshës mbi 65 vjeç, transmeton Telegrafi.

Rreziku më i vogël nga diabeti dhe tensioni i lartë i gjakut
Seksi është nevojë primare e njerëzve dhe si i tillë zvogëlon vështirësitë, stresin dhe shëron pagjumësinë. Të gjitha këto janë “çelës” i mungesës diabetit. Veç kësaj, gjysmë ore pas orgazmës niveli i shtypjes së gjakut bie dhe mbetet në atë gjendje një kohë të gjatë.

Imuniteti është më i mirë, ndërkaq depresioni më i vogël
Vetëkënaqja shton nivelin e hormonit kortizol, i cili rregullon punën e sistemit imunitar të organizmit. Gjithashtu, shton nivelin e hormonit endorfinë në gjak, andaj edhe shërben edhe si preventivë nga gjendjet e depresionit.

Mbron plleshmërinë
Edhe pse tingëllon si e pazakonshme, vetvetes nuk mundemi t’ia bartin sëmundjen gjenitale, andaj në fund të fundit me masturbim mbrohen organet riprodhuese.

Na bën dashnorë më të mirë
Njerëzit të cilët masturbojnë i njohin më mirë preferencat e veta seksuale, përkatësisht ato që u përshtaten në seks.

Vërejtje: Megjithatë, nuk është mirë të teprohet!
Masturbimi tepër i vrazhdë, tepër energjik dhe shumë i shpeshtë mund të shkaktojë irritim të lëkurës së penisit si edhe të klitorisit te femrat. Masturbimi tepër i shpeshtë mund të lëndojë rrugët urinare te meshkujt.