Djathi ul rrezikun nga sulmi në zemër dhe tru

Konsumimi i përditshëm i djathit redukton rrezikun nga goditja në tru për dhjetë për qind.

Personat e rritur rekomandohen të hanë të paktën dy herë djathë në ditë.

Porcioni prej 40 gramësh në ditë zvogëlon rrezikun nga sulmi në zemër dhe tru, thotë një studim i shkencëtarëve në Kinë.

“Djathi përmban acide yndyrore, por përmban edhe ushqyes të mirë”, thuhet në studim.