Çiftet e pranojnë problemin për të bërë seks gjatë pandemisë COVID-19

Bllokimi është i ashpër për të gjithë, dhe ne të gjithë bëjmë sakrifica duke qëndruar larg nga të dashurit tanë.

IllicitEncounters.com është një faqe në internet për njerëzit që kërkojnë të kenë një aferë, kështu që këto gjetje nuk janë përfaqësuese të pjesës tjetër të popullsisë.

Por, të paktën brenda këtij grupi, bllokimi nuk duket se po ndalon shumë njerëz që të fillojnë atë.

Sondazhi zbuloi se grupi më i madh që shkelin kufizimet (48%) janë çifte që ishin në një lidhje para bllokimit, por nuk jetojnë së bashku. 22% janë njerëz që mashtruan partnerët e tyre para-bllokimit dhe që kishin kryer lidhjen; 8% që janë duke prishur bllokimet janë njerëz që kanë filluar një aferë të re gjatë krizës dhe janë takuar me një partner të ri për seks.

Nga ata që janë anketuar, më shumë se gjysma e atyre që shkelin rregullat (61%) janë sulur në shtëpinë e partnerit të tyre për seks ose vende të tjera, përfshirë makina, parqe dhe plazhe. Një e treta (32%) i janë përgjigjur një thirrje të natës vonë dhe kanë shkuar në shtëpinë e partnerit të tyre posaçërisht për seks.

Niveli i mashtrimit të bllokimit ishte edhe më i lartë në mesin e moshave nën 30 vjeç, me 38% që pranonin se kishin shkelur rregullat duke bërë seks. Më pak se gjysma e të pyeturve (48%) thanë se ndjeheshin fajtorë për thyerjen e kufizimeve.

Dy të tretat (64%) thanë se do të vazhdojnë të shkelin rregullat dhe të bëjnë seks për sa kohë që zgjat një bllokim i plotë.