A mund të shkoni akoma për shëtitje nëse izoloheni?

Ndihet se kjo pandemi globale po godet majën e saj në mbar botën.

Ditët më në fund po zgjasin më shumë, temperatura po rritet, zogjtë këndojnë dhe lulja është jashtë. Por e gjithë këshilla është që të qëndroni brenda.

Të gjithë shenjat e pranverës dhe të jetës së re janë diametralisht të kundërt me skenat apokaliptike sinqerisht në lajme dhe rrugët e shkreta në qytetet kryesore të mbar botës.

Këshilla e fundit është të izoloheni nëse përfshini një kategori të prekshme (të moshuar, shtatzënë ose keni kushte themelore shëndetësore), dhe distancim shoqëror për të gjithë të tjerët.

Por a do të thotë kjo që nuk mund të dilni jashtë?

Ajri i freskët dhe një ushtrim i butë mund të bëjnë një botë më të mirë për shëndetin mendor të të gjithëve gjatë këtyre kohërave mjaft të frikshme, por gjithashtu duhet të sigurohemi që jemi po aq përgjegjës sa të jetë e mundur.

A mund të shkoni në shëtitje?

Pra, së pari duhet të kuptoni se çfarë do të thotë distanca sociale në të vërtetë. Udhëzimi i Qeverisë thotë se për të rinjtë e shëndetshëm, të rinj që janë në distancë sociale, duhet të shmangin kontaktin me këdo që shfaq simptoma, të shmangë tubimet me miqtë dhe familjen dhe të shmangë tubimet më të mëdha në hapësira si pijet, baret, restorantet, kinematë dhe teatrot.

Ata gjithashtu duhet të punojnë nga shtëpia aty ku është e mundur dhe të shmangin të gjitha udhëtimet jo thelbësore.

Po, çfarë të bëjmë me shëtitjet?

Këshillimi i Qeverisë thotë që ju mund të shkoni në shëtitje jashtë, për sa kohë që qëndroni dy metra larg nga të tjerët.

E tëra çfarë duhet të bëni është të siguroheni që të zgjidhni një rrugë në këmbë e cila nuk ka gjasa të jetë shumë e ngjeshur. Nëse keni një hapësirë ​​të gjerë, të hapur afër, shkoni atje.

Ka gjëra të thjeshta që mund të bëni që mund të ndihmojnë, të qëndroni aktiv gjatë kësaj kohe.

Nëse jeni duke izoluar, duhet të përpiqeni të mbani të paktën dy metra larg nga njerëzit e tjerë në shtëpinë tuaj, veçanërisht njerëzit mbi 70 vjeç, ose ata me kushte shëndetësore afatgjata. Dhe nuk duhet të kesh asnjë vizitor mbi.