A duhet larë atletet në makinën e larjes?

Mënyra më e lehtë dhe e shpejtë për të larë atletet tuaj është t’i vendosni në lavatriçe – le t’i harrojmë ato për një orë, dhe ato të dalin si të reja.

Eksperti dhe pronari i një kompanie pastrimi, Will Lankston, ka zbuluar pse kjo nuk mund të jetë ideja më e zgjuar.

“Unë këshilloj që të mos lani atlete në atë mënyrë dhe mos i vendosni fare në tharëse. Nxehtësia mund të ‘shtypë’ atletet dhe t’i shkatërrojë. Një makinë tharëse gjithashtu mund të rrudhë atletet, në varësi të materialit”.

Sipas tij, mënyra më e mirë për të pastruar është t’i fshini lehtë me një leckë të lagur. Lankston gjithashtu këshillon vendosjen e një topi tenisi në tharëse nëse doni peshqir të butë.

“Nëse doni të mbani peshqirët, palltot apo jastëkët tuaj, vendosni një top tenisi në tharëse bashkë me to. Përveçse është i butë dhe i qetë, falë topit të tenisit, ato do të thahen më shpejt ”.