8 mënyra natyrale për të kuruar një infeksion të traktit urinar

Infeksionet e traktit urinar shkaktojnë shqetësime dhe në rastin më të keq ato mund të çojnë në infeksion serioz të veshkave.

Trajtimi konvencional për një infeksion të traktit urinar (UTI) përfshin antibiotikë, por antibiotikët çojnë në një rrezik më të lartë për t’u infektuar përsëri javë më vonë.

Nëse keni një infeksion dhe doni ta kuroni atë, rekomandohen shtesat e mëposhtme:

Vitamina C: Acidon urinën dhe forcon membranat qelizore kundër baktereve: 2,000 deri në 4,000 mg në ditë.

Seleni: Ndërton imunitetin dhe ul inflamacionin: 1 deri në 2 mg në ditë.

Zinku: Rrit rezistencën ndaj baktereve dhe ndërton imunitetin: 20 mg në ditë.

Vitamina A: Promovon indet e shëndetshme dhe zvogëlon inflamacionin: 3 deri në 6 mg në ditë.

Vitamina E: Forcon qelizat dhe neutralizon radikalet e lira, shkruan just naturally healthy. Për efektshmëri optimale, zgjidhni d-tocopherol, formën natyrale, në krahasim me formën sintetike, dl-tocopherol: 268 deri 402mg çdo ditë.

Acidet yndyrore Omega-3: Ulni inflamacionin dhe rrisni imunitetin: 500 mg në ditë me vajra peshku EHA dhe DPA.

Vaj aguliçe në mbrëmje: Ul inflamacionin dhe tonifikon membranat e mukusit: 500 deri në 1000 mg në ditë.

Uji: Rrit rrjedhën e urinës për të mbajtur sistemin të skuqur: 1.5 deri në 2 litra në ditë, ose aq sa urina është vazhdimisht e verdhë e zbehtë dhe pa erë.