​Shumica e njerëzve nuk e pastrojnë këtë pajisje në shtëpi, dhe është më e ndyra nga të gjitha!

Ju mund të mendoni se gjithçka në kuzhinën tuaj është e pastër, por mendohuni përsëri! A e pastroni këtë pajisje?

Kuzhina është një vend ku ne përgatisim dhe hamë ushqim, kështu që nuk na pëlqen të mendojmë se është e ndyrë, shkruan “Metro”.

Sidoqoftë, hulumtimi i ri ka zbuluar se pajisja më e ndyrë në kuzhinë është ajo që shumë përdorin më shumë, dhe kjo është furra me mikrovalë.

Një sondazh nga Oliver’s Kitchen zbuloi se tetë në 10 persona nuk e pastruan kurrë mikrovalën e tyre! Dhe në fakt është shumë e lehtë!

Thjesht prisni limonin në gjysmë dhe shtrydhni të dy gjysmat në rreth 120 ml ujë në një gotë që normalisht e vendosni në mikrovalë dhe më pas shtoni të dy gjysmat në gotë.

Pastaj ngrohni furrën për tre minuta në nxehtësi të lartë. Lëreni të qëndrojë për pesë minuta. Kur hapni derën, fshini të gjithë furrën e mikrovalës.

Sidoqoftë, nuk pastrohet vetëm mikrovala. Hulumtimi gjithashtu zbuloi se 69% e të anketuarve nuk e pastrojnë furrën e tyre rregullisht.

Gjithashtu, hulumtimi zbuloi se 48% e njerëzve nuk pastrojnë frigoriferin, dhe 62% pranuan se nuk ndryshojnë rregullisht, as nuk lajnë peshqirët e kuzhinës.