​Ja pse nuk duhet të vini veshjet e brendshme pas seksit

Pas aktit, për të shmangur infeksionet e traktit urinar duhet të urinoni, për të qenë të shëndetëshm.
Sara Twogood, asistent profesoreshë e obstetrikës dhe gjinekologjisë në Shkollën Mjekësore të Kalifornisë, thotë se nëse fshikëza juaj nuk është e mbushur dhe ju nuk keni ndjesinë e urinimit, duhet të përpiqeni pasi mjafton për të larguar bakteret nga uretra, të cilat nga vagjina mund të infektojnë traktin urinar. Ekspertja e shëndetit rekomandon po ashtu se për pak orë të mos i vishni veshjet e brendshme, por të qëndroni me një palë pizhame të lirshme, pasi në këtë mënyrë vagjina “do të marrë ajër”. Sigurohuni që të brendshmet të jenë material pambuku dhe të thata, në të kundërt mund të vuani pasojat.