​BEKO vendos të shënojë rezultatin më të lartë me ‘Ushqehu si një kampion’

Beko shpall iniciativën e re të ushqimit të shëndetshëm në bashkëpunim me FC Barcelona
• IFA 2017: Beko, partneri zyrtar i përditshmërisë, prezanton iniciativën e tij të re emocionuese globale ‘Ushqehu si një kampion”, në partneritet me FC Barcelona në IFA, Berlin• Qëllimi shtrihet në trajtimin e çështjes së obezitetit tek fëmijët që tashmë është në rritje nëpërmjet një sërë iniciativash globale të familjes dhe të komunitetit NJOFTIM GLOBAL: 31 gusht 2017, Beko me krenari prezanton nismën ‘Ushqehu si një kampion’, iniciativën e tij të re me mbështetjen e FC Barcelona, që synon rritjen e ndërgjegjësimit për ritmet e rritjes së shpejtë të obezitetit të fëmijëve në mbarë botën. Fushata synon të trajtojë këtë çështje duke fuqizuar dhe ndihmuar prindërit globalisht mbi rëndësinë e ngrënies së shëndetshme, ndërsa inkurajon fëmijët të imitojnë heronjtë e tyre të FC Barcelona dhe ”Ushqehu si një kampion’. Ella Mills AKA Ella dhe legjenda e futbollit e FC Barcelona Patrick Kluivert u bashkuan me Beko sot në IFA për shpalljen e fushatës, për të treguar përkrahjen e tyre duke ndarë eksperiencën e tyre dhe këshilla për një jetë të shëndetshme. Fushata e plotë do të shtrihet në nivel global nga janari 2018 dhe do të angazhohet me familjet, shkollat, komunitetet dhe shtëpitë në mbarë botën për të rishikuar zgjedhjet e tyre ushqimore dhe ‘Ushqehu si një kampion’. Hakan Bulgurlu, Drejtor i Përgjithshëm i Arcelik A.S., kompania mëmë e Beko: “Obeziteti i fëmijërisë është me të vërtetë një çështje globale. Nëse tendencat aktuale vazhdojnë, numri i mbipeshëve do të arrijë në 70 milionë deri në vitin 2025. Në Beko besojmë se mund të ndihmojmë në trajtimin e kësaj krize në dy mënyra të rëndësishme: duke filluar nga teknologjitë tona inovative që lehtësojnë përgatitjen e ushqimit të shëndetshëm; dhe duke krijuar stimulim në mesin e fëmijëve për të ngrënë në mënyrë të shëndetshme. Fushata jonë ‘Ushqehu si një kampion’ synon të bëjë ushqimin e shëndetshëm zgjedhje për fëmijët në të gjithë botën, duke i ndihmuar ata të hanë atë që hanë heronjtë e tyre. Qëllimi ynë është i thjeshtë, për të ndihmuar në zvogëlimin e obezitetit të fëmijërisë përmes parandalimit dhe edukimit ” Patrick Kluivert komenton: “Për mua që të luaj në krye të lojës për më shumë se 15 vjet, ushqimi I shëndetshëm dhe me vlera ushqyese ishte kaq i rëndësishëm për mua. Kam kaluar gjithë këtë përvojë deri te fëmijët e mi sot dhe iniciativa globale e Beko-s për të ngrënë si një kampion mund të frymëzojë familjet dhe fëmijët në mbarë botën për të ngrënë ushqim më të shëndetshëm “. https://ëëë.youtube.com/ëatch?v=KJhkb-EQAKs (POSTOJENI KETE VIDEO ne mes ketyre paragrafeve ) Fushata gjithashtu synon t’u japë familjeve qasje ekskluzive në zakonet e të ngrënit të lojtarëve më të mirë të ekipit, jo vetëm me librin e recetave “Ushqehu si një kampion”, që përmban recetat ekskluzive nga nutricionisti i FC Barcelonës Dra. Mª Antonia Lizárraga Dallo dhe Ella Mills, por edhe përmes faqes së internetit ” Ushqehu si një kampion ” (ëëë.beko.com/eatlikeapro). Këtu prindërit, fëmijët dhe familjet mund të kenë qasje në një sërë aktivitetesh argëtimi, këshilla dhe receta për ushqim të shëndetshëm që i mundësojnë Bekos të frymëzojë, të rrisë ndërgjegjësimin dhe të edukojë familjet për rëndësinë e një jetese të shëndetshme dhe të ekuilibruar. Ella Mills komenton: “Është e mrekullueshme të jem pjesë e kësaj iniciative për të cilën kam krijuar një numër recetash që jam e entuziaste ti ndaj, të cilat tregojnë se ushqimi i shëndetshëm është i lehtë dhe nuk ka nevojë të bëjmë kompromis për shijen! Unë jam e kënaqur që jam pjesë e një fushate që synon të arrijë familjet në mbarë botën për çështjen e obezitetit tek fëmijët dhe me mbështetjen e Beko dhe FC Barcelona shpresoj që ne të mund të bëjmë dallimin duke treguar se si ushqimi i shëndetshëm dhe ushqimi i mirë është çelësi për të luftuar këtë epidemi shqetësuese në nivel global”. Shkollave në një numër vendesh do t’u ofrohet gjithashtu mundësia për t’u përfshirë në fushatë përmes materialeve edukative, aktiviteteve dhe mundësive për të takuar zëdhënës dhe ambasadorë. Përveç kësaj, Beko do të shpallë një bashkëpunim të mrekullueshëm për të angazhuar komunitetet globale për të rritur ndërgjegjësimin dhe edukimin për rreziqet e obezitetit tek fëmijët. Rreth Beko: Beko është markë ndërkombëtare për pajisje elektroshtëpiake e Grupit Arçelik dhe partner global i FC Barcelona. Ofron linja prodhimi që përfshijnë elektroshtëpiake të mëdha, kondicionerë dhe pajisje të vogla elektroshtëpiake. Beko është markë udhëheqëse për pajisjet elektroshtëpiake me vet-qëndrim në Evropë në sektorin e teknikës së bardhë dhe ka qenë marka me rritjen më të shpejtë në tregun e përgjithshëm europian në periudhën 2000-2016. Me pozitën e saj udhëheqëse, Beko është një nga lojtarët më të rëndësishëm në tregun e elektroshtëpiakeve në Mbretërinë e Bashkuar dhe mban gjithashtu pozicionin më të lartë në tregun francez për pajisjet elektroshtëpiake me vet-qëndrim dhe në tregun polak për teknikën e bardhë në tërësi. Përveç kësaj, Beko është marka më e shpejtë në rritje në tregun gjerman për teknikën e bardhë, tregu më i madh i teknikës së bardhë në Evropë, në pesë vitet e fundit me pothuajse trefishin e tregut.