Vuçiq: Nuk e kam marrë planin për Kosovën

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, deklaroi sot në Sofje se nuk ka marrë kurrfarë plani për zgjidhjen e ‘çështjes’ së Kosovës, por ka marrë parime, të cilat ka zgjidhej për të cilat ai nuk pajtohet dhe porositi se Serbia kërkon zgjidhje kompromisi.

“Të respektojmë interesat e serbëve në Kosovë, të jenë të sigurt, të kemi një të ardhme, por edhe të respektojmë interesat legjitime dhe legale të Serbisë. Kjo është ajo që shumë nuk e kuptojnë. Prandaj, unë do të flas në të gjitha takimet në Sofje,” tha ai.