Vuçiq: Nëse Putini do të merrte vendimin në 1999, ne kurrë nuk do të ishim bombarduar

Presidenti serb, Aleksandar Vuçiq është takuar me presidentin rus, Vladimir Putin dhe temë kryesore ishte Kosova.
Vuçiq tha se ai ishte mirënjohës ndaj Rusisë për mbështetjen e saj.

Gjatë një konferencë të përbashkët me presidentin rus Valdimir Putin, Vuçiq tha se ai i kishte përcjellë kreu të shtetit rus “pritjet e ulëta për të ardhmen në lidhje me negociatat me palën shqiptare”.

“Para së gjithash, duke pasur parasysh deklaratat, njoftimet dhe përpjekjet e tyre për të nxitur njohjen e mëtutjeshme të pavarësisë së Kosovës pa presion shtesë, dhe Serbia të mos marrë asgjë,” tha Vuçiq.

Kjo, tha ai, nuk është as e mundur dhe nuk do të ndodhë, shkruan B92, transmeton lajmi.net

Ndërsa, Putin tha se qëndrimi i Rusisë për Kosovën ishte i pandryshuar dhe se rezoluta duhet të bazohet në rezolutën e Këshillit të Sigurimit 1244.

Siç tha ai, Rusia është e gatshme të mbështesë në një zgjidhje të mundshme kompromisi për problemin e Kosovës, nëse kjo arrihet mes Beogradit dhe Prishtinës, dhe se Rusia “do të jetë në anën e Serbisë”.

 Ai theksoi se “Rusia është për një zgjidhje paqësore të krizës së Kosovës, respektimin e sovranitetit dhe integritetit të Serbisë, si dhe për respektimin e duhur të të drejtave të të gjitha grupeve etnike”.

Vuçiq po ashtu theksoi se është mirënjohës ndaj Putinit për angazhimin e tij personal.

“Nëse Putini do të merrte vendimin në 1999, ne kurrë nuk do të ishim të bombarduar,” tha Vuçiq.