Thaçi deklarohet pas skandalit të Zaevit me komedianët rus

Presidenti i vendit, Hashim Thaçi ka folur për herë të parë, pas deklaratës së kryeministrit të Maqedonisë, Zoran Zaev me dy komedianët rus, ku shprehej për planet për shkëmbimin e disa komunave mes Kosovës dhe Serbisë.

Lidhur me këtë presidenti Thaçi ka theksuar se ka pasur një bisedë telefonike mbrëmë me kryeministrin Zaev i cili i ka sqaruar ato çfarë ka folur.

“Ai më ka telefonuar për tu sqaruar për atë se çfarë ka biseduar. Më ka thënë se ka rënë pre e mashtrimit, dhe të gjitha ato që ka folur për gjoja ndarjen e Kosovës, i ka folur duke u bazuar në thashetheme, dezinformata dhe të dhënat e gazetës Sputnik dhe thashethemeve ruse. Më ka kërkuar falje mua personalisht dhe Kosovës”, ka thënë Thaçi.

Ai ka shtuar se Zaev i ka potencuar se ato se çfarë ka folur me mashtruesit nuk qëndrojnë në raport me Kosovën dhe se në të njëjtën kohë ka potencuar se nuk ka asnjë fakt, asnjë evidencë asnjë informacion të saktë për atë që ka potencuar, por të gjitha i ka të bazuara në thashetheme lokale e ndërkombëtare në veçanti nga dhe dezinformatat ruse .