Smaka: Komisioni i mëparshëm nuk ka bërë demarkacionin po ridelimitacionin

Profesori i drejtës ndërkombëtare, Riza Smaka i ftuar në emisionin Kontakt me autor Lirik Sylmetën deklaroi se komisioni i mëparshëm nuk ka bërë demarkacionin, por vetëm ridelimitacionin.

Komisioni i kaluar sipas Smakës e ka përdorur vetëm kadastrin, kur dihet një pjesë e saj territorit nuk është i evidentuar në kadastër.

Smaka tha se Komisioni Bulliqi i ka dhënë dhjetë fakte rreth demarkacionit dhe nuk cfarë të thuhet rreth asaj se kur të gjenden faktet atëherë të rinegociohet

Ai përmendi që vet malazezët e kanë bërë delimitimin Cakorrit,Monkës, Hajlës dhe Kullës.

Gjithasht Smaka vuri në dukje se Komisioni aktual i ka bashkangjitur hartat të cilat e dëshmojnë këtë.