Shkrimi prekës i mësuesit nga Ferizaj: Dy nxënës nuk do të vijnë më në shkollë

Braktisja e Kosovës për një jetë më të mirë nëpër Europë ka rradhitur një të keqe tjetër të vendit te ne, në mesin e shumë të këqijave që sjellë kjo dukuri. Duke brakstisur Kosovën, po ulet numrin i nxënësve, dhe kjo normalisht që i prek mësuesit si këtë nga qyteti i Ferizajt, arsimtarin Zymer Haliti

Halitit ka shprehur shqetësimin e tij për këtë dukuri dhe njëherit ka treguar dhimbjen se si dy nxënës të tij ikën drejt Gjermanisë për një jetë më të mire dhe banka mbeti zbrazët.

Ai thotë se ndërsa mbanë mësimin bëri pyetjen e zakonshme nëse mungon ndonjë nxënës në orë mësimi dhe si nxënësit tjerë i treguan se si mungojnë vëlla e motër pasi kanë ikur nga Kosova.

Arsimtari më tej tregon se si disa nxënës të tjerë i kanë thënë se do të shkojnë së shpejti edhe ata, ndërsa shtron pyetjen se çfarë po bën shteti për të parandaluar këtë dukuri.

Shkrimi i mësuesit nga Ferizaj: