PDK-ja do i japë femrave vendin e merituar në qeveri (VIDEO)

Qeveria në largim me kryeministrin Isa Mustafa gjatë mandatit shpesh herë u kritikua për arsyen se nuk ishte e majftueshme gjinia femëror në qeveri, pasi pjesa dërrmuese e ministrave ishin meshkuj.

Por, edhe në mandatin e ardhshëm vetëm Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Kadri Veseli i ka dhënë publikisht përparësi femrave ndërsa partitë e tjera nuk e kanë shprehur një gjë të tillë.

Ish-Deputetja e Partisë Demokratike të Kosovës, Xhevahire Izmaku e mbështet këtë iniciativë të kryetarit të saj dhe shpreh bindjen se Veseli do ta mbajë fjalën e tij. Ajo flet me bindje pasi sipas saj, me ardhjen e Veselit në parti pjesmarrja e femrave në degët e PDK-së u rrit në 40%.