Nënkryetari i VV në veri: Marre për Qeverinë e Kosovës

Lavdim Peci, zyrtari i lartë i Vetëvendosjes në pjesën veriore të Kosovës që mbanë pozitën e nënkryetarit të Asamblesë Komunale në Komunën e Zveçanit ka kritimuar sonte ashpër qeverinë në detyrë që udhëhiqet nga kryeministri Albin Kurti.

Duke folur në lidhje direkte nga veriu i Mitrovicës në lajmet qendrore në RTK, zyrtari i VV-së Lulzim Peci tha se gnatë gjithë ditës është përpjekur të komunikoj me partinë e tij Vetëvendosje dhe me Qeverinë por nuk i është lajmëruar askush.

“Marre është për Qeverinë e Kosovës çka janë tu ba. Këtu qytetarët janë duke vuajtur. Unë ju kam dërguar edhe letër zyrtare partisë dhe Qeverisë dge deri të hanën i pres nëse smarr përgjigje kam me ju shku në Prishtinë”, ka thënë ndër të tjera zyrtari i lartë i VV nga Komuna e Zveçanit në veri të Kosovës.

Ndryshe, Zveçani dhe Mitrovica e Veriut janë futur në karantinë tashmë, ndërsa që nga autoritetet e Kosovës u tha se vendimi në fjal u mor nga ta.

Sidoqoftë, kjo është kontestuar gjatë tërë ditës teksa zyrtarë të shumtë nga veriu mirëpo edhe nga niveli qëndror e deklaronin të kundërtën.