Mërgimtaret e Zhegrës kundërshtojnë rrënimin e Xhamisë së Vjetër

Rrënimi i xhamisë së vjetër dhe ndërtimi i një xhamie të re ka irrituar mërgimtaret e Zhegrës së Gjilanit.

Këta të fundit, assesi nuk po pranojnë projektin, ku është paraparë që të rrënohet xhamia, pasi sipas tyre, kjo xhami është ndërtuar nga puna vullnetare e banorëve të këtij fshati.

Sipas tyre, ndërtimi i kësaj xhamie daton që nga viti 1975.

Kjo është komunikata e plotë e tyre:

Të nderuar,

Në kuadër të projektit për ndërtimin e një Xhamie të re në Zhegër dhe rrënimit të Xhamisë së vjetër, ne mërgimtarët e Zhegrës nga Gjeneva e më gjërë deklarohemi se kundërshtojmë kategorigisht projektin ne formën aktuale.

Xhamia e fshatit e ndërtuar në vitin 1975 nga puna vullnetare e banorëve të Zhegrës, e financuar poashtu nga vet banorët e fshatit, mbulon mjaftueshëm nevojat e besimtarve të fshatit për lutje, ka nevojë për nje meremtim të ri dhe ndërtimin e një pjese anekse për qështje mortore dhe asgjë tjetër.

Jemi të gatshëm që të mbështesim financiarisht qdo projekt që ka të bëjë me meremetimin e sajë por asesi në ndonje formë tjetër.

Njoftojmë opinionin publik, Komunën e Gjilanit , Misitrinë e Ambientit, Bashkësinë Islame te Kosovës, Këshillin e fshatit Zhegër, udhëheqësit e Xhamisë së Zhegrës që ky projekt nuk mund të realizohet pa pëlqimin e shumicës së qytetarve të Zhegrës, dhe se rezervojmë të drejtën tonë që të ankohemi tek organet kompetente simbas ligjit dhe të drejtës për ankesa.

Për Iniciativën qytetare të mërgimatrve:

Besim Jusufi , Elbasan Arifi , Agim SherifI, , Beqir Isufi, Belgin Idrizi ,Remzi Tahiri, Shpend Ramadani, Ramadan Hiseni, Sabedin Haziri

Gjenevë më 12.07.2019