Lumir Abdixhiku tregon se si po shkojnë bisedimet me VV’në dhe se cilën temë nuk e kanë prekur

Anëtari i kryesisë së LDK’së, Lumir Abdixhiku ka thënë se me Lëvizjen Vetëvendosje janë marrë vesh për shumicën e temave për program qeverisës. 

“Dua vetëm mirëkuptim prej juve dhe dëgjuesve për mosgatishmëri për të shkëputur në detaje këtë marrëveshje pasi kështu jemi marrë vesh me partnerët për të mos cenuar procesin”, thotë Abdixhiku.

“Por me që jemi në fund të procesit dhe për pjesën më të madhe jemi marrë vesh, programi jonë ka marrë udhë mund të them disa fjalë. Nuk ka qenë e lehtë arritja e marrëveshjes. Ka pasur vullnet nga pala tjetër dhe kemi parë pikat tona të përbashkëta. Kemi arritur marrëveshje”

Abdixhiku tregon një temë të cilën nuk e kanë prekur fare gjatë negociatave.

“Nuk e kemi prek fare çështjen e dialogut dhe punëve të jashtme pasi në fund të ditës është vullneti politik i të gjitha partive”