LDK: Qeveria e PAN-it do të mbetet qeveria më e madhe në botë me 454 të emëruar politikë

Shefi i Grupit Parlamentar të LDK-së, Avdullah Hoti në fillimin e pikës së dytë të seancës plenare të Kuvendit për shpërndarjen e Kuvendit ka numëruar dështimet e qeverisë PAN, shkruan Gazeta Blic.

Ai ka thënë se gjatë jkëtyre dy viteve është debatuar shumë rrallë për shëndetësinë , arsimin e ekonominë.

“Për dy vit në këtë kuvend rrallë kemi debatuar për shëndetësinë zhvillimin ekonomik dhe arsimin. Shumicën e kohës jemi marrë me parandalimit e koalicionit PAN e mbështetur nga PSD. Me ndërhyrjen e kryeministrit në drejtësi, me shkeljet ligjore për depërtimin e 6 shtetasve turq”, tha Hoti.

“Me presidentin pasi ai nuk kryente obligimet e tij kushtetuese. Kjo legjislaturë ka qenë beteje pozitë opozitë”

“Një koalicion pa legjitimitet dhe jo profesional. Si rezultat është realizuar vetëm 30 % e agjendës së këtij kuvendi dhe kjo vetëm falë opozitës”

“Qeveria e PAN-it do të mebtet qeveria më e madhe në botë me 454 të emëruar politik”, tha ndër të tjera Hoti.