Hahn optimist për marrëveshjen Kosovë-Serbi

Komisioneri evropian për fqinjësi dhe zgjerim, Johanes Hahn ka folur për media, para se të hyjë në samitin që ka filluar sot në mes të vendeve të Bashkimit Evropian dhe Ballkanit Perëndimor, në Sofje të Bullgarisë.

Hahn me këtë rast është pyetur nëse beson se do të ndodhë një marrëveshje në mes të Kosovës dhe Serbisë.

“Unë jam gjithmonë optimist dhe pasi që strategjia e re ka paraqitur qartë perspektivë për të gjithë, kështuqë është gjithashtu në interesin e Kosovës që të punojë për një zgjidhje në marrëveshjen ligjërisht të obligueshme, kështuqë unë besoj se kjo ka krijuar një momentum të ri, një shtysë të re për të dyja palët që të arrijnë një marrëveshje sa më shpejt që të jetë e mundur”, ka deklaruar Hahn, përcjell KosovaPress.

Hahn tutje ka thënë se kanë krijuar një dinamikë të re në regjion, që sipas tij ka ndikuar edhe të tjerët.

Në këtë samit është duke marrë pjesë edhe Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, i cili e ka vlerësuar këtë si rast historik për vendin.