Clark: Kjo nuk është koha për KFOR-in të largohet

Gjenerali Clark ka deklaruar se do të vijë koha kur KFOR-i të largohet, por që sipas tij tash nuk është koha.

“Unë mendoj se koha që KFOR të largohet do të vijë. Por, pikëpamja ime personale është se kjo nuk është koha për KFOR-in të largohet. Ajo që dua të shoh është një marrëveshje e arritur mes Serbisë dhe Kosovës, që ata normalizojnë marrëdhëniet, le ta ketë Kosovën ulësen e saj në Kombet e Bashkuara dhe përfundimisht, së bashku me Serbinë, të dyja të bëhen anëtare të BE-së. Nuk ka asnjë arsye pse dy vendet nuk mund të jenë fqinjë të mirë”, tha ai.