BIK-u mblodhi 108 tonë mish kurbani (VIDEO)

 

Bashkësia Islame e Kosovës edhe këtë vit ka organizuar prerjen dhe shpërndarjen e mishit të kurbanëve përgjatë festës së Kurban Bajramit.

Por e gjithë situata u komplikua kur në media u raportua se BIK-u ka manipuluar me çmimin e kurbanit dhe shitjen e tyre nga ana e individëve të ndryshëm në treg.

Kjo e fundit ka reaguar nëpërmjet një deklarate me shkrim duke demantuar pohimet e raportuara në medie se 1 kilogram mish t’i ketë kushtuar 17 euro.

BIK shpjegon se mishi i kurbanëve të ardhur nga Hungaria kap sasinë mbi 100 tonë, e jo 15 tonë, siç u raportua.

BIK-u po ashtu ka sqaruar edhe për mënyrën e organizimit të therjes dhe përpunimit të mishit të kurbanëve.

 

BIK-u ka sqaruar edhe procedurat e dhënies së tenderit për furnizim me kafshë për mish kurbani.

 

Edhe zëdhënësi i Doganave të Kosovës, Adriatik Stavileci, deklaroi për Tribuna Channel se sasia e importit që ka ardhur nga shteti i Hungarisë për BIK-un ka qenë 108 mijë kilogramë të mishit të llojeve të ndryshme i cili ka kushtuar 573 mijë euro, ose 5.3 euro për kilogram.

 

Zëdhënësi i Agjencionit të Ushqimit dhe Veterinarisë, Lamir Thaçi, deklaroi për Tribuna Channel se Kushtetuta dhe Ligjet e rregullojnë çështjen e tregut të lirë dhe në këtë relacion asnjëherë si autoritet nuk kanë ndërhyrë që ta favorizojnë njërën palë apo tjetër.

Thaçi tutje tha se e kanë njoftuar BIK-un mbi procedurat e importit dhe kushtet që duhet t’i plotësojnë në raport me kurbanët.

Ai siguron qytetarët e vendit se mishi i kurbanëve është i sigurt dhe se nuk është paraqitur asnjë ankesë përkitazi me cilësinë e tyre.

 

Kujtojmë se Bashkësia Islame e Kosovës çdo vit organizon shpërndarjen e kurbanëve përgjatë festës së Bajramit.

Për më shumë VIDEO: