SHIRAT BIJNË

Poezi nga: Rexhep Hoxha

Diell mos pasha me sy
n`luajsha me ty,
Kosovë,
tokë trëndafilash,
ti lindja ime dhe varri,
ti dorë martine,
shqipe me krah zjarri,
ti besë e përjetësuar,
që vdes vetëm atëherë
kur dielli
për herë të fundit perëndon,
kur jeta shkon,
s`ka njerëz,
kur s`ka stinë,
s`ka lule,
s`ka pranverë.