NJË DRAMË ME VLERA LETRARE ME MOTIVE LUFTE

NJË DRAMË ME VLERA LETRARE ME MOTIVE LUFTE

Drama “Hatixhja” e Vlora Zhutaj Gashit, deri më tash, pati tri përurime: për herë të parë para tre vjetësh, kur u botua shqip (2016), dhe, gjatë këtyre tri ditëve, kur u përkthye italisht, u përurua në Prishtinë e në Klinë.

I.
Në Ditën Ndërkombëtare të Gruas, në ambientet e Bibliotekës Publike Komunale “Kongresi i manastirit”: promovimi i dramës “Hatixhja” e dramaturges së re Vlora Zhutaj Gashi, tashmë i përkthyer edhe italisht.
Ligjëruan: Prend Buzhala dhe Ismet Krasniqi.Pati dhe diskutime e fjalë përshëndetëse.