Historiani grek e pranon lashtësinë e ilirëve dhe flet për gjuhën shqipe

Në shumë raste faktet e dokumentuara rreth shqiptarëve ndër shekuj janë lexuar subjektivisht nga historianët grekë.

Edhe pse mbetet i ndikuar nga nacionalizmi i zakonshëm i historianëve grekë, Dhimitri Bethanis pranon se ilirët janë të lashtë, po aq sa grekët, raporton ‘Alsat’.

Një fakt i pakundërshtueshëm historik, por i pranuar hapur nga një historian grek, përbën risi.