Gërmuesit në Londër gjejnë eshtrat e Matthew Flinders, eksploruesit të Australisë

Një arkivol i zbuluar kohët e fundit tregoi se kapiteni u varros më 23 korrik 1814.
Eshtrat e eksploruesit Captain Matthew Flinders janë identifikuar nga arkeologët që punojnë në projektin HS2 në një varrezë në Londër.

Kapiten Flinders udhëhoqi vrojtimin e parë të Australisë dhe ka merita për emërimin e vendit.
Rreth 61,000 skelete do të largohen nga Xhennete e e rrugës James, ku do të ndërtohet stacioni i rrugës hekurudhore HS2 pranë stacionit London Euston.

Një arkivol i zbuluar kohët e fundit tregoi se kapiteni u varros më 23 korrik 1814.

Gërmimi filloi në tetor – një nga 60 vendet arkeologjike midis Londrës dhe Birmingamit u eksploruan përpara ndërtimit të linjës hekurudhore me shpejtësi të lartë 55 miliardë.

Dihej që Kapiten Flinders ishte ndër mijëra njerëz të varrosur në këtë vend, i cili ishte ndërtuar gjatë kohës kur stacioni Euston u zgjerua në shekullin e 19-të, por nuk ishte e qartë nëse trupi i tij apo të tjerët do të mund të identifikoheshin.