Gashi: Kinematografia e vendit tonë shembull i suksesit

Ministri i Kulturës, Kujtim Gashi, vizitoi pavijonin e Kosovës në Kanë, ku u prit nga drejtori i Qendrës Kinematografike të Kosovës, Arben Zharku dhe kryetari i Qendrës Kombëtare të Kinematografisë së Shqipërisë, Ilir Butka.

Të dy drejtorët e njoftuan ministrin për rrjedhën e punëve në Festivalin e Kanës dhe prezantimin e kinematografisë së Kosovës dhe Shqipërisë që po bëhet në tregun më të madh të filmit në botë.

Sipas një komunikate, ministri Gashi zhvilloi edhe disa takime me udhëheqës të pavijoneve të vendeve të ndryshme e në theks të veçantë, takoi drejtorin e Fondit Izraelit të Filmit, Katriel Schorry, të cilin e falënderoi për ndihmën e veçantë që i ka bërë kinematografisë kosovare.

Ministri takoi edhe përfaqësuesit e pavijonit të Turqisë ku takoi edhe artistët turq të cilët i inkurajoi të bashkëpunojnë edhe me shumë me Kosovë.