Eurozona shënon rritjen më të madhe në 7 vjetët e fundit

Ekonomia e eurozonës mbylli vitin 2017 me ritmet më të larta të rritjes në pothuajse shtatë vjet, falë përshpejtimit të aktivitetit në sektorin e shërbimit dhe prodhimit, tregojnë rezultatet e një sondazhi të publikuara sot.

Indeksi i menaxherit të prokurimit (PMI), llogaritur nga kompania Markit e Londrës, u rrit në 58.1 pikë në dhjetor me 57.5 pikë në nëntor, sipas Reuters.