Urdhër arrest ndërkombëtar kundër deputetit opozitar

Rusia lëshoi sot një urdhër arrest ndërkombëtar kundër opozitës dhe ish-oligarkëve të larguar në Evropë, Mikhail Khodorkovski, i cili është shpallur fajtor për një vrasje që daton në vitin 1998.

“Një urdhër arrest ndërkombëtar u lëshua kundër Mikhail Khodorkovskit”, deklaroi në një komunikatë zëdhënësi i Komitetit rus të hetimit, Vladimir Markine, transmeton AFP, percjell zeri.

“Drejtësia ka urdhëruar gjithashtu ndalimin e ish-drejtuesit të grupit të naftës Lukos”, theksoi i njëjti burim.