Trump kërcënon se kushdo që do shkatërroj monumentet në SHBA do dënohet me 10 vite burg

Presidenti amerikan, Donald Trump ka kërcënuar të gjithë ata që përdhosin statuja në SHBA se do dënohen me 10 vite burg, pasi një numër monumentesh të spikatura u vendosën dhe u tërhoqën krahas protestave të vazhdueshme për të drejtat civile, transmeton Gazeta Metro.

Presidenti amerikan shtoi se çdo veprim mund të zbatohej “në mënyrë retroaktive” për ata që kishin shkaktuar dëme të tilla javët e fundit.

Kjo vjen pasi statuja – veçanërisht ato të figurave të lidhura me konfederatën dhe përkujtimin tjetër të Chistopher Columbus – u zhvendosën nga protestuesit të lidhur me lëvizjen Black Lives Matter, që është përhapur në gjithë vendin që nga vdekja e George Floyd në duart e një policie oficer në Minneapolis muajin e kaluar.

“Unë kam autorizuar Qeverinë Federale të arrestojë këdo që vandalizon ose shkatërron ndonjë monument, statujë ose pronë tjetër të tillë Federale në SH.B.A. me deri në 10 vjet burg, sipas Ligjit të Ruajtjes së Përkujtimit të Veteranit, ose ligjeve të tjera që mund të jenë përkatëse. Nuk do të ketë përjashtime!” “, ka shkruar ai në Twitter./