Trump kërcënon me masa ndëshkuese partnerët tregtarë të SHBA-së

Presidenti amerikan, Donald Trump kërcënoi sot partnerët tregtarë të SHBA-ve me masa të reja ndëshkuese, duke folur për taksim reciprok për produkte të caktuara.

“Nuk mund të lejojmë shtete të tjera të përfitojnë prej nesh”, u shpreh Trump në një intervistë dhënë për gazetarë në Shtëpinë e Bardhë, duke shprehur ankesa se SHBA-të po humbin shuma të konsiderueshme me Kinën, Japoninë dhe Korenë e Jugut.