Trump i jep një goditje të fortë Bashkimit Evropian

Administrata Trump ka ulur statusin diplomatik të delegacionit të Bashkimit Evropian në Shtetet e Bashkuara, bën të ditur një zyrtar i BE-së për DË.

Ulja e statusit ndodhi në fund të vitit të shkuar pa paralajmërim.

Masa e paparalajmëruar nga Departamenti Amerikan i Shtetit, i cili nuk është raportuar më parë, ka ulur statusin diplomatik të delegacionit të BE-së në Uashington nga shteti anëtar në organizatën ndërkombëtare.

“Ne nuk e dimë saktësisht se kur ata e bënë atë, sepse ata me lehtësi harruan të na njoftonin”, tha një zyrtar i BE-së i cili është i njoftuar me këtë çështje për DË në një intervistë.

“Unë mund të konfirmoj se kjo nuk është pranuar mirë në Bruksel,” tha personi, duke shtuar se çështja dhe një përgjigje zyrtare e BE-së ende po diskutohet.

Pasi delegacioni vërejti se ambasadori i BE-së në Uashington nuk ishte ftuar në ngjarje të caktuara në fund të vitit të kaluar, zyrtarë të organizuar funeralin e shtetit për Presidentin George H.Ë. Bush siguroi konfirmimin përfundimtar të diplomatëve të BE-së se statusi i përfaqësimit në fakt ishte zvogëluar.

Diplomatët besojnë se ulja e statusit duhet të ketë jetë zbatuar në fund të tetorit ose në fillim të nëntorit.