Thirrje për mbrojtje më të madhe të njerëzve në kufi para samitit BE-BP

Kufijtë nuk duhet mbrojtur në dëm të njerëzve dhe prioritetet në menaxhimin e migracionit nuk duhet të jetë një kontroll i rreptë i kufijve.

Kjo është porosia është që shefave të vendeve të Bashkimit Evropian dhe Ballkanit Perëndimor u kanë drejtuar 22 organizata ndërkombëtare dhe lokale para samitit të nesërm në Sofje.

“Përkundrazi, është e domosdoshme që shtetet të krijojnë sigurinë dhe trajtimin njerëzor të refugjatëve dhe migrantëve në kufijtë e saj, të mundësojnë mënyra të sigurta të udhëtimit, si dhe të punojnë në përmirësimin e sistemit të azilit dhe integrimit”, tha organizata Save the Children.