Shteti do të ndalojë importin e pomfritit

Rusia është duke menduar që ta ndalojë importin e pomfritin nga SHBA-të dhe vendet tjera perëndimore që kanë vendosur sanksione kundër Moskës.

Rusia në vitin 2017 importoi 94 përqind të patateve të skuqura, por filloi të blinte pajisjet e nevojshme të prodhimit në nivel lokal, tha presidenti i Bashkimit Kombëtar për Hortikulturën Sergej Korolev.

Sipas tij pajisjet e reja do të mundësojnë prodhimin prej 110 mijë tonëve në vit.

Fabrika e parë për prodhimin e pomfritit është hapur në prill. Rusia po mendon që të ndalojë importin e barnave, duhanit dhe prodhimeve tjera amerikane.