Ruçi: Kroacia, avokatja më e mirë e integrimit të Shqipërisë në BE

Kryetari i Kuvendit të Shqipërisë, Gramoz Ruçi, ka pritur në takim ambasadoren e Kroacisë, Sanja Bujas Juraga, me rastin e mbarimit të mandatit të saj në këtë vend.

Ruçi e falënderoi ambasadoren kroate për shërbimin e saj në të mirë të forcimit të marrëdhënieve e të bashkëpunimit midis Shqipërisë dhe Kroacisë.
“Marrëdhëniet midis të dy vendeve tona janë të shkëlqyera dhe kjo edhe në saj të kontributit dhe performancës tuaj të shkëlqyer. Kroacia është avokatja më e mirë e Shqipërisë në procesin e hapjes së negociatavce dhe në shpresojmë që ndikimi i saj të rritet fuqishëm me marrjen e Presidencës së BE-së në janar 2010. Kohët e fundit është vënë re edhe një impuls i ri në bashkëpunimin ekonomik midis të dy vendeve”, theksoi Ruçi, raporton Tch.

Ambasadorja Juraga e falënderoi kreun e Kuvendit të Shqipërisë për vlerësimin e marrëdhënieve të shkëlqyera midis të dy vendeve si edhe për mbështetjen që Kuvendi i Shqipërisë dhe ai personalisht i ka dhënë punës së Ambasadores dhe Ambasadës së Kroacisë në Tiranë. “Kroacia ka qenë dhe do të jetë avokatja më e mirë e integrimit të Ballkanit Perëndimor në BE dhe këtë do ta dëshmojë edhe Presidenca kroate e BE-së në gjashtëmujorin e parë të vitit që vjen”, tha Juraga.