Patriarku Irinej kundër protestave në Serbi për shkak të Kosovës

Irinej është shprehur kundër protestave në Serbi për shkak të Kosovës.
Patriarku i Kishës Ortodokse të Serbisë Irinej është shprehur kundër protestave në Serbi për shkak të Kosovës.

Ai ka thënë se Serbia duhet të jetë e bashkuar në mbrojtje të së drejtës sovrane dhe integritetit të vendit, transmeton lajmi.net.

“”Problemet sociale dhe pakënaqësitë që ekzistojnë te disa shtresa të shoqërisë, nuk duhet ta përçajë qenien popullore, sidomos nëse merret para sysh krijimi edhe i një ushtrie shqiptare, pengesa e furnizimit të institucioneve, spitaleve dhe shkollave serbe në Kosovë”, ka thënë për gazetën “politika”, patriarku Irinej.