Mjeku kinez vdes nga një sulm në tru, luftoi koronavirusin për 35 ditë rresht

Një mjek 29-vjeçar kinez ka vdekur nga një goditje në tru, pasi luftoi koronavirusin për 35 ditë pa ndalesë.

Dr Dong Tian, një anestezist, u shpall i vdekur nga një spital në Hubei të shtunën në mëngjes, një javë para ditëlindjes së tij të 30-të.

Mjekët punuan pa ndërprerë në vijën e parë për më shumë se një muaj dhe u dërguan me urgjencë në spital më 3 mars.

Ai u trajtua në Njësinë e Kujdesit Intensiv për 19 ditë para se të vdiste, sipas raportimeve. Ai la pas veti gruan dhe babanë e tij të sëmurë.

Dr Dong, i cili ishte në kërkim të babait të tij të sëmurë në shtëpi, vullnetarisht vendosi të kthehej në punë në fund të janarit ndërsa shpërthimi përfshiu Provincën Hubei, ish-epiqendrën e koronavirusit.

Më 29 shkurt, mjekut iu dha pushimi pasi punoi 35 ditë rresht. Ai u vu nën izolim për shkak të kërkesave për karantinë.

Spitali Popullor Zhijiang, ku punoi Dr Dong, njoftoi për vdekjen e tij më 21 mars.